De Nollestee in Melissant

Vrijdagmiddag 7 juni werden we door directeur Hannie Grinwis rondgeleid op de ‘Nollestee’, de zorgtuin  ‘Nollehof’,  en bezochten we de ‘Voorste Vloer’, het respijthuis aan de Nolleweg  in Melissant. Een delegatie van de Adviesraad was op werkbezoek. We deden veel indrukken op; direct vanuit het veld. 

Met 24 vaste medewerkers en ongeveer evenveel vrijwilligers levert Hannie met haar team dagbesteding aan mensen die speciale zorg en begeleiding nodig hebben. We wandelden langs een uitgebreid assortiment zelfgekweekte vaste planten en heesters. De mensen van de dagbesteding kweken ze en verzorgen ze. 

Maar er wordt ook zorg verleend aan mensen met beginnende dementie en ondermeer aan mensen met de gevolgen van een CVA. Ze krijgen veel persoonlijke aandacht en hebben hun eigen plekje.

Op dezelfde locatie is ook ‘de Voorste Vloer’ gevestigd. Volgens Hannie zou zo’n voorziening op meer plaatsen op het eiland aanwezig moeten zijn. Er is grote behoefte aan. De ‘Voorste Vloer’ is een voorziening voor het verlenen van respijtzorg en derhalve ondersteuning van mantelzorgers. Er verblijven mensen met beginnende hersenproblematiek maar ook mensen met gevoelens van eenzaamheid. Ieder die behoefte heeft aan een sociale omgeving is welkom. Een indicatie of prognose is niet nodig. Het is een voorziening vanuit de gemeente binnen de taak tot het verlenen van respijtzorg en wordt uit de WMO betaald. De ‘Voorste Vloer’ is drie dagen in de week geopend. 

Op deze mooie vrijdagmiddag hebben we genoten van een rondje Nollestee. Een lust om in deze groene omgeving rondgeleid en bijgepraat te worden.« Terug naar nieuws