Nieuwsbrief Adviesraad juni 2021

Vergadering

Op dinsdag 22 juni om 19.30 uur is de volgende digitale vergadering van de Adviesraad Sociaal Domein. Wij nodigen u van harte uit om digitaal aan te sluiten, mee te denken en inbreng te hebben.

U kunt u aanmelden voor de vergadering door een mail te sturen naar info@asdgo.nl met uw naam en e-mailadres.

Onder meer de volgende onderwerpen staan deze avond op de agenda:

Gastsprekers

Onze gastsprekers voor deze avond zijn mevrouw van Elsen en mevrouw Maas van het Programma Maatwerk Multiprobleemhuishoudens (PMM). Vanuit de gemeente zullen mevrouw Koppenaal en mevrouw Rijnbrand aanwezig zijn om hun rol en aanpak toe te lichten.

Het Programma Maatwerk Multiprobleemhuishoudens is bedoeld voor een sterke positie van maatwerk professionals en perspectief voor inwoners in de knel.  Mensen in multiprobleemsituaties kunnen volledig klem komen te zitten tussen de regels van verschillende instanties. In plaats van een weg omhoog, zien ze hun bestaanszekerheid verder afbrokkelen. De situatie is dan zo complex dat ook hulpverleners vastlopen en er op lokaal niveau geen oplossing kan worden gevonden. Dit moet anders.

Het Programma Maatwerk Multiprobleemhuishoudens is er om gemeenten en landelijke uitvoerders meer slagkracht te geven in die situaties waarin hun professionals vastlopen. Omdat doorbraken te lang op zich laten wachten of wettelijk gezien niet mogelijk lijken. Omdat er veel meningen zijn over wat mag, moet en wie wat doet. Dat kost te veel tijd en helpt inwoners in nood niet verder.

Ter vergadering zullen de gastsprekers toelichten hoe dit programma gestalte krijgt op Goeree-Overflakkee. Meer achtergrond leest u in deze folder van het Programma Maatwerk Multiprobleemhuishoudens. 

Adviezen

Recent brachten we advies uit over de beleidsregel verrichten van zelfstandige activiteiten op bescheiden schaal met behoud van uitkering. U kunt het advies online lezen. 

Tijdens deze vergadering hopen we ons advies samen te stellen over de gewijzigde verordening en beleidsregel WMO. 

De komende periode buigen we ons over het adviesproces van de startnotitie en de visie Sociaal Domein. 

In gesprek over zo lang mogelijk thuis wonen

Paulina.nu vraagt ons de door haar georganiseerde gespreksrondes over langer thuis blijven wonen onder de aandacht te brengen. 

‘Net als de rest van het land vergrijst Goeree-Overflakkee in snel tempo. Dat vraagt iets van ons allemaal. Van zorg, welzijns- en woonorganisaties, van bedrijven, van overheidsinstanties en van inwoners. Het vraagt iets van hoe we zorg, ondersteuning en wonen organiseren en wat we voor elkaar doen. Om richting de toekomst hierop goed voorbereid te zijn en te blijven, willen diverse betrokken organisaties met inwoners in gesprek.’ 

De gesprekken vinden fysiek plaats op diverse locaties op 15 juni. U kunt ook digitaal deelnemen op één van de volgende tijdstippen:

Maandag 21 juni: 10.00-11.00 uur (60 jaar en ouder)

Maandag 21 juni: 15.00–16.00 uur (60 jaar en ouder)

Maandag 21 juni: 20.00-21.00 uur (35 tot 60 jaar)

Meer informatie kunt u hier vinden.

Magazine Samen Beter

Om goede, toegankelijke zorg te kunnen blijven leveren is het van belang hoe de zorg georganiseerd is. Dat de juiste zorg op de juiste plek geboden wordt en dat de juiste informatie beschikbaar is. Betrokken organisaties op Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten hebben daarin al mooie stappen gezet.

Hoe wordt hier samengewerkt? Welke resultaten zijn er behaald op de eilanden? Om dat zichtbaar te maken én om te inspireren, hebben deze organisaties een magazine ontwikkeld dat een indruk geeft van een aantal van deze initiatieven. Denk aan ouderenzorg Voorne-Putten en het Flakkees model voor longpatiënten. Het magazine is hier te lezen.



« Terug naar nieuws