Vergadering Adviesraad Sociaal Domein Goeree-Overflakkee

Op dinsdag 23 maart om 19.30 uur is de volgende digitale vergadering van de Adviesraad Sociaal Domein.

Gastspreker

Wim Eijbers van Alzheimer Nederland zal deze avond in gesprek gaan over het onderwerp de dementievriendelijke samenleving en de Dementiemonitor over mantelzorgers.

De Dementievriendelijke samenleving

Samenwerken is hèt sleutelwoord in de regionale aanpak dementiezorg Goeree-Overflakkee. Deze aanpak past bij de wens om van Goeree-Overflakkee een dementievriendelijke gemeente te maken. Een dementievriendelijke gemeente is een gemeente waarin de juiste zorg, op het juiste moment, op de juiste plaats, door de juiste persoon geboden wordt. Een dementievriendelijke gemeenschap is een samenleving waarin mensen ontspannen met elkaar omgaan en waarin volop plaats is voor mensen die ‘anders’ zijn. Een ‘dementievriendelijke’ gemeente is een ‘mensvriendelijke’ gemeente. Een gemeente waar aandacht/bewustwording is voor het omgaan met dementie en voor het bevorderen van de levenskwaliteit van mensen met dementie en hun familie en mantelzorgers te vergroten.

De Dementiemonitor over mantelzorgers

Alzheimer Nederland heeft samen met het Nivel, een onafhankelijk wetenschappelijk onderzoeksinstituut, onderzoek gedaan naar het welzijn van mantelzorgers van mensen met dementie. Hoe ervaren zij het zorgen voor hun naaste? Wat is de invloed van het mantelzorgen op hun sociale leven? Zijn zij vaker eenzaam? Hoe dementievriendelijk is hun omgeving volgens hen? Wat zijn de gevolgen van de coronacrisis voor hun zorgbelasting?

Kennismaking

Dorpsraad Den Bommel en Zuidzijde, zullen zichzelf voorstellen en een toelichting geven op het leefbaarheidsplan.

De volgende onderwerpen staan deze avond op de agenda:

- Resultaten klanttevredenheid WMO en Jeugd 2019

- Advies Regionale Adviesraad Sociaal Domein

- Onderzoek zorgaanbieders

- Bezuinigingen sociaal domein

- Contactmoment Dorpsraden, Stadsraad, Buurtvereniging en Buurtschappen

- Terugkoppeling vanuit de werkgroepen

Agenda

De volledige agenda van deze avond kunt u hier vinden.

Wij nodigen u van harte uit om digitaal aan te sluiten, mee te denken en inbreng te hebben.

U kunt u aanmelden voor de vergadering door een mail te sturen naar info@asdgo.nl met uw naam en e-mailadres.« Terug naar nieuws