Angelique Reinhard gastspreekster over ervaringsdeskundigheid

Op 9 mei2017 tijdens de vergadering van de ASDGO zal Angelique Reinhard.   onder voorbehoud een presentatie geven over ervaringsdeskundigheid. Inzet van ervaringsdeskundigheid in cliënten- en adviesraden is een actueel thema bij gemeentes en instellingen en wordt dringend aanbevolen door de landelijke overheid. Waarom zult u zich miss... Lees dit artikel »

Inschrijven nieuwsbrief


Als u hier uw e-mail adres invult, dan wordt u op de hoogte gehouden over wat wij doen! U kunt zich op elk gewenst moment uitschrijven.

Openbare vergadering ASDGO

09 mei 2017 · 19:30 uur

9 mei 2017 is de derde openbare vergadering in 2017, zet deze datum alvast in uw agenda. Meer informatie volgt. Bekijk vergadering »

Over de Adviesraad

De primaire doelstelling van de adviesraad is om het college van B&W en de gemeenteraad van de gemeente Goeree-Overflakkee, gevraagd en ongevraagd, te adviseren over zaken die het sociale domein aangaan. De leden zijn positief kritisch ingesteld, signaleren problemen en denken mee over oplossingen. Zo nodig roepen ze (ervaring)deskundigen bij elkaar voor achtergrondinformatie en praktijkervaringen.

De Adviesraad bestudeert de (ontwerp) beleidsplannen van de gemeente op het gebied van het sociaal domein en geeft hierop haar visie. Zij volgt de werkwijze van de gemeente kritisch en geeft zo nodig een ongevraagd advies af. Verder houdt zij nauw contact met de mensen welke afhankelijk zijn van de wetgeving die valt onder het sociaal domein. De ASDGO behartig geen individuele belangen.


Lees meer »