De Goede Nieuwe Tijd

Samen maken we de toekomst

Denk jij na over je toekomst? Praat je er ook over? De zorg op ons eiland staat onder druk en er zijn niet genoeg woningen, mantelzorgers en vrijwilligers. De toekomst staat echter nog niet vast: samen bepalen we hoe deze eruitziet. We bieden een platform voor het delen van initiatieven, verhalen en ervaringen. Door vooruit te denken, te plannen én actie te ondernemen bereiden we ons op Goeree-Overflakkee voor op de dag van morgen. Zo creëren we samen De Goede Nieuwe Tijd.

Over De Goede Nieuwe Tijd

We worden steeds ouder en er zijn steeds meer ouderen. Ook op Goeree-Overflakkee. Die vergrijzing zet de zorg onder druk. Er is een tekort aan woningen voor ouderen en mantelzorgers om hen te verzorgen. Soms voelt het alsof het vroeger beter was en de toekomst er alleen maar somber uitziet. Die toekomst staat echter nog niet vast: samen bepalen we hoe deze eruitziet.

De Goede Nieuwe Tijd is een bewustwordingscampagne opgezet door betrokken lokale organisaties die inwoners en andere organisaties wil betrekken bij deze toekomst. We roepen iedereen op Goeree-Overflakkee op om het gesprek aan te gaan. Stel jezelf vragen over je oude dag, bespreek dit met anderen en bedenk hoe je je wensen waar kunt maken. Samen maken we De Goede Nieuwe Tijd.

Toekomstbestendig leven

De Goede Nieuwe Tijd is ontstaan vanuit het actieprogramma Toekomstbestendig leven op Goeree-Overflakkee. Sinds 2020 werken de lokale organisaties CuraMare, gemeente Goeree-Overflakkee, Oost West Wonen, Stichting ZIJN en Zorggroep Haringvliet samen vanuit de ambitie om Goeree-Overflakkee voor te bereiden op een verouderende maatschappij en om welzijn, wonen en zorg toekomstbestendig te maken. Daarbij worden ze ondersteund door netwerkorganisatie Paulina.nu.

In 2020 vond een uitgebreide data-analyse plaats van de cijfers op Goeree-Overflakkee. Dit was het vertrekpunt voor het vormgeven van een uitvoeringsagenda. Alle betrokkenen zijn nu aan de slag met de concrete acties die vanuit deze agenda naar voren kwamen. We richten ons hierbij op 4 thema’s:

De missie van het actieprogramma is, gezamenlijk bereiden wij de maatschappij voor op een verouderende samenleving op Goeree-Overflakkee.

Deze missie wordt ondersteund door de visie: 

Onze domeinoverstijgende aanpak en interventies dragen bij aan het creëren van een zorgzame samenleving, waar zorg betaalbaar, bereikbaar en toegankelijk blijft voor een ieder die het nodig heeft.

Voor meer informatie ga naar de website van De Goede Nieuwe Tijd



« Terug naar nieuws