Adviesraad op werkbezoek bij Cherity Re-use

In één van de foldertjes die we meekregen kwam ik het tegen: ‘Er zijn voor een ander.’ En dat is wat Cherron Oostendorp voor ogen staat en in de praktijk brengt. Vijftien jaar geleden al begon zij spullen in te zamelen. Een oproep via Hyves bracht zoveel aan materialen op dat haar moeder uitriep: ’Waar moet ik dat allemaal kwijt‘. Het tekent Cherron ten voeten uit; een ander helpen. 

Op Goeree Overflakkee zijn er zo’n 600 mensen die ondersteuning nodig hebben. En dat worden er alleen maar meer. Mensen die soms van de ene op de andere dag in de problemen zijn gekomen. Dat kan zijn door een scheiding, door een te hoge hypotheek, door zorgkinderen, door de toeslagenaffaire. Het kan iedereen overkomen. En wat Cherron met veel hard werkende medewerkers en vrijwilligers doet bij ‘Goed voor Goed’, tak ‘Cherity Re-use’, is kijken naar mogelijkheden, mensen bij de hand nemen. Mensen die dikwijls al veel hebben meegemaakt. Hen vertrouwen geven, de vraag achter de vraag zien te achterhalen, ze leren kennen, ze de ruimte geven. 

En van meet af aan zonder allerlei moeilijke vragen of registratie gewoon praktisch helpen, hen kleren geven, babypakketten verstrekken,  eten geven, hen van de allernoodzakelijkste dingen voorzien. Eén op de vijf meisjes/vrouwen beschikken niet over menstruatiemiddelen. Ze durven niet naar school of naar hun werk. Die benodigdheden liggen bij Cherity Re-use (dat ondergebracht is in het pand van ‘Goed voor Goed’ in Sommelsdijk) voor het grijpen. Nee, je hoeft er niet om te vragen, je mag het gewoon vanuit de toiletten meenemen. Laagdrempelig. Ook dat is belangrijk en wordt zoveel mogelijk in de praktijk gebracht.

Als Adviesraad Sociaal Domein Goeree Overflakkee waren we er dinsdagmiddag 30 april op bezoek. Een enthousiaste Cherron vertelde ons over haar werk. Ze ondersteunt met een mooi team die mensen die het nodig hebben, mensen die tussen wal en schip terecht zijn gekomen. 

In één woord indrukwekkend. 

Deze werkbezoeken komen ook altijd aan de orde in het Technisch Overleg wat we maandelijks hebben met de verantwoordelijke wethouder. In voorkomende gevallen brengen we zo nodig een ongevraagd advies uit aan het College van B&W en de gemeenteraad. Ook op die wijze proberen wij onze adviserende rol te vervullen.

Help ons helpen

Ben je betrokken bij mens en dier? Help je mee aan het verbeteren van de leefsituatie van hen op dit eiland? Als we met zijn allen de schouders er onder zetten, kunnen we veel betekenen voor de kwetsbaren in onze samenleving.De nood is hoog. We kunnen alle hulp goed gebruiken.

Samen met onder meer de gemeente zijn we actief op zoek naar structurele financiering. Hiervoor brengen we de door ons geboden hulp in kaart en kijken we hoe we de noodzaak van onze hulp nog meer zichtbaar kunnen maken

Cherity Re-use is afhankelijk van donaties en giften. meer lezen of gelijk doneren klik hier!



« Terug naar nieuws