Nieuwsbrief Adviesraad december 2021

OPROEP AAN ALLE NIEUWSBRIEFLEZERS: WE ZOEKEN DRINGEND NIEUWE LEDEN VOOR DE ADVIESRAAD, WANT VAN ENKELE ZITTENDE LEDEN LOOPT HUN ZITTINGSPERIODE AF. KIJK OP DE WEBSITE, LAAT JE INSPIREREN, NEEM KENNIS VAN HET FEIT DAT WE JE KWALITEITEN HEEL GOED KUNNEN GEBRUIKEN EN SOLLICITEER! MARJOLEIN STAAT JE GRAAG TE WOORD VOOR MEER INFORMATIE: 06-47037618 OF PER MAIL VIA marjolein@asdgo.nl 

Vergadering

Op dinsdag 14 december om 19.30 uur staat alweer de laatste vergadering  van de Adviesraad Sociaal Domein van dit jaar gepland. Wij nodigen u van harte uit om digitaal aan te sluiten, mee te denken en inbreng te hebben. U kunt u aanmelden voor de vergadering door een mail te sturen naar info@asdgo.nl met uw naam en e-mailadres.

Gastspreker

De gastspreker voor deze vergadering is dhr. Servaas van der Horst van de stichting Natuur & Landschapsbescherming Goeree-Overflakkee (NLGO). Deze vereniging stelt zich tot doel te ijveren voor het milieu op Goeree-Overflakkee en omliggende wateren. Omdat de ASDGO ook wordt gevraagd mee te denken over onderwerpen als de omgevingsvisie, is het interessant om op de hoogte te zijn van de inbreng van deze organisatie. Hieronder vindt u meer informatie over de NLGO.  

Agenda 

De laatste vergadering van het kalenderjaar staat traditiegetrouw in het teken van de jaarplannen voor het nieuwe jaar. Alle afzonderlijke werkgroepen van de Adviesraad schrijven een eigen jaarplan, wat wordt opgenomen in een overkoepelend jaarplan. Daarnaast staan o.a. de wervingsprocedure voor een nieuwe voorzitter, de begroting voor 2022 en een terugblik op de Klankbordgroep Sociaal Domein geagendeerd. De complete agenda kunt u op onze website vinden.

Klankbordgroep Sociaal Domein

Daar zaten we dan weer achter het scherm voor een digitale presentatie bij de Klankbordgroep Sociaal Domein. Een jaarlijks terugkerende gebeurtenis die enorm belangrijk is voor de contacten van de Adviesraad met alle gremia van het Sociaal Domein van de gemeente Goeree-Overflakkee. De hersenkraker is iedere keer wel wat aan deze groep aan te bieden c.q. te presenteren.

Dit keer kozen we voor het thema Knelpunten en Oplossingen, geïnspireerd door de ideeën die de leden van de Adviesraad tijdens de laatste vergadering aandroegen. Om het digitaal ook wat interessanter te maken, kozen secretaris en voorzitter voor een act bij ieder van de knelpunten.  

Dat waren achtereenvolgens:

Daarnaast was er aandacht voor Communicatie. Daar kun je nooit teveel over praten en over de nota sport waar we met smart op wachten.

De presentatie werd prima ontvangen gezien de zeer relevante vragen die daarna gesteld werden.

Regionale Adviesraad Sociaal Domein

Eigenlijk is de juiste naam Adviesraad Beschermd wonen en Opvang Zuid-Hollandse eilanden. De hele zomer zijn we op zoek geweest naar een voorzitter. Alle advertenties procedures kregen zeer weinig respons, maar, zie daar, op de valreep kwam er toch een zeer deskundige sollicitant, die momenteel wordt voorgedragen aan het college van Nissewaard ter benoeming. Als deze hobbel is genomen, volgt er weer een andere: het maken en inrichten van een website. Ook daar is een kleine commissie voor samengesteld, wordt nagedacht over een logo en is een website bedrijf ingeschakeld om voor dit alles een offerte te maken. Als dit allemaal lukt, staan we begin 2022 helemaal op de rails. 

Café GEZIeN!

Graag delen we onderstaande bericht van Café GEZIeN, met extra aandacht voor de bijeenkomst op 17 februari:

‘De Decembermaand, een maand van gezelligheid, maar ook eentje die veel stress veroorzaakt rond alle feestdagen. Kinderen uit hun ritme, Sintstress, Kerststress, vakantie en dan Oud en Nieuw nog... Wij vragen ons dan ook vaak af: "Worden het feestelijke of vreselijke dagen?" Café GEZIeN GO steekt u graag een hart onder de riem in deze weer zo lastige tijd. Een tijd, die zo anders is als we gewend zijn. Waarin we afstand nemen en houden, juist in een tijd waarin we elkaar gewoonlijk graag opzoeken. Dat vraagt wat van een mens! 

Mocht u vragen hebben over de opvoeding van uw kind, een hulpvraag op het gebied van jeugdhulp of anderszins behoefte aan een gesprek of luisterend oor, dan kunt u ons altijd bereiken via dit e-mailadres of via Facebook Messenger. We kunnen dan ook evt een telefonische afspraak inplannen. Gewoon, omdat het soms fijn is uw zorgen te delen met een ervaring ouder. 

SAVE THE DATE: In het nieuwe jaar, op donderdagavond 17 februari, organiseren wij weer een bijeenkomst. Het thema luidt: "Social media en telefoongebruik'. Zet hem alvast in de agenda en zeg het voort! Eind januari krijgt u van ons de flyer met alle info toegestuurd.’ 

Natuur & Landschap Goeree-Overflakkee

Via onderstaande tekst stelt NLGO zich verder aan u voor:

‘De vereniging stelt zich tot doel te ijveren voor het milieu op Goeree-Overflakkee en omliggende wateren, met name voor behoud en versterking  van de bijzondere natuur en het karakteristieke landschap van de Zuid-Nederlandse delta. Om dit doel te bereiken heeft de vereniging een aantal werkgroepen opgericht, die zich bezighouden met eigen aandachtsgebieden. Het bestuur zorgt samen met de coördinatoren van deze werkgroepen voor de samenhang tussen alle activiteiten.

NLGO heeft heel veel natuur- en gebiedskennis binnen de vereniging. Fervente vogelaars, plantenkenners en vlinderaars komen samen en gaan samen op pad in de werkgroepen van de vereniging om kennis op te doen en te delen, en inventarisaties en tellingen te doen. De NLGO telt en inventariseert vlinders, vogels en planten; wij onderhouden o.a. paddenpoelen, knotwilgen en schurvelingen; we houden delen van het strand zodanig schoon dat strandvogels er weer kunnen broeden. Ook aangekondigde planologische veranderingen en bouwplannen die onze eilandelijke natuur en landschap raken worden scherp gevolgd en waar nodig ‘klimmen we in de pen’ om bezwaar aan te tekenen. We zijn gesprekspartner voor Gemeente, Waterschap en Provincie.’



« Terug naar nieuws