Nieuwsbrief Adviesraad mei 2022

Geachte lezers, 

In deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte houden wat er speelt op Goeree Overflakkee en waar we de burgers kunnen en willen ondersteunen door een gevraagd of ongevraagd advies. De werkgroep WMO heeft deze periode de inhoud verzorgt.

De ASDGO hoopt met de nieuwsbrief betrokkenheid te creëren en omdat ook de agenda voor de eerstvolgende vergadering is opgenomen in de brief nodigen wij u hiervoor van harte uit.                         

Blog van de voorzitter, de heer Cor Hameeteman

Na de gemeenteraadsverkiezingen volgt altijd een spannende periode: de formatieperiode. Hoe gaat het college van de nieuwe gemeenteraad eruit zien. Komt de wethouder waar we vier jaar lang mee samengewerkt hebben terug in het nieuwe college of niet. Voor een Adviesraad Sociaal Domein is dat heel belangrijk. In vier jaar bouw je een relatie op en als een ander op die post komt te zitten, moet er heel veel gewoon opnieuw beginnen. Er moeten nieuwe afspraken gemaakt worden. De regels die we samen hebben afgesproken, moeten weer aan de orde komen, vragen uit de samenleving die besproken zijn en waarop antwoorden zijn gegeven, moeten opnieuw gesteld worden, kortom veel gedoe waar je niet op zit te wachten. Die spanning blijft dus nog even, want momenteel weten we nog niet hoe het gaat verlopen. Verschillende partijen zitten nog in de race en niemand kan garanderen dat er begin juni een nieuw college is.

Afscheid leden ASDGO

Op de vergadering van 17 mei 2022 nemen we afscheid van Conny van de  Boogert – van de Sluis. Conny was net begonnen aan een nieuwe periode, maar ziet door privé omstandigheden, zoals de toenemende zorg voor haar moeder geen kans zich verder optimaal in te zetten. Zij heeft een keuze moeten maken en dient haar ontslag in. We danken haar voor haar bijdrage in de ASDGO en met name in de werkgroep WMO, mantelzorg.

Marissa Buijs- Tanis is aan het eind van haar tweede termijn in de Adviesraad gekomen en dat betekent dat er een streep gezet moet worden, want twee termijnen is het maximum. Helaas, want daarmee raken we een zeer actief raadslid kwijt. De laatste jaren heeft ze een bijzondere bijdrage geleverd door het secretariaat goed op poten te zetten. De website vullen, actualiseren van- en ordenen van de documenten. Van alle vrijwilligerstaken is dit wel een zeer intensieve taak. De Adviesraad is haar heel erg dankbaar voor de accurate manier waarop ze dit werk heeft gedaan. Een secretaris is tenslotte de spil van het geheel. Daarnaast had zij taken in de werkgroep “Overstijgende onderwerpen”. De leden van de ASDGO wensen jou in je andere werk en je gezin veel succes.

Nieuws vanuit de werkgroep WMO

Vanuit de werkgroep WMO/volksgezondheid volgen we de werkgroep “Lang zullen we gelukkig leven”. Deze werkgroep is opgericht om gezamenlijk Goeree Overflakkee voorbereiden op een verouderende maatschappij met een regionale, duurzame en innovatieve aanpak. 19 mei 2022 is er een conferentie georganiseerd waar stakeholders een samenwerking daarvoor ondertekenen.                                                                                   

De vier hoofddoelen zijn :

1. Gezond en vitaal ouder worden.

2. Verbeteren van de ervaren kwaliteit van wonen, welzijn en zorg.

3. (Be)houden van voldoende beschikbare en tevreden professionals.

4. Toegankelijke voorzieningen en goede besteding van middelen.

Café GEZIeN GO

Op donderdag 12 mei organiseert Café GEZIeN GO een bijeenkomst met het thema Drugs en verslaving. Tijdens deze bijeenkomst delen we kennis, ervaringen en tips en gaan het vooral hebben over preventie en het vroegtijdig herkennen van signalen, wanneer er sprake is van middelengebruik door je kind. 

Voor alle (groot)ouders, medeopvoeders en professionals van kinderen/jongeren van 10 - 18 jaar.

Aanvang vanaf 19:30 uur. Locatie CSG Prins Maurits (kleine aula Julianaweg Middelharnis.

Entree is gratis. Aanmelden via cafegeziengo@gmail.

Kennis opdoen via training

Als lid van de ASDGO mag je je kennis verbreden en aansluiten bij een training of een webinar. De Koepel biedt vele mogelijkheden waaruit je kan kiezen.

Onlangs zijn er een aantal leden op stap geweest! Eén van de trainingen was in Utrecht, ‘Adviseren kan je leren’. Een leerzame dag en het contact met de andere adviesraden en hun ervaringen waren zeer waardevol!

Deze training is voor leden die nog niet zo lang bij de adviesraad zitten. Tijdens de training krijg je steeds meer inzicht in hoe een raad is opgebouwd en welke waarde bepaalde keuzes hebben. Per gemeente is het ook nog verschillend hoe het is ingericht qua leden in de raad. De grootte van de gemeente is ook bepalend voor hoe zaken zijn geregeld.

De andere training was een webinar en ging over social media, hoe ga je daar mee om en wat draag je uit als Adviesraad. 

Hier hebben we veel tips gekregen en ook wat complimenten over wat we al wel doen.

Binnenkort zullen we de tips gaan verwerken in de nieuwsbrief, op de facebookpagina en op de website. U gaat meer over ons horen.

Agenda voor de vergadering van 17 mei 2022

1. Opening

2. Gastsprekers: in afwachting

3. Vaststelling agenda

4. Mededelingen  

5. Verslag openbare vergadering ASDGO d.d. 12-04-2022

6. Verslag DB d.d. 26-04-2022. 

7. Verslag TO d.d. 04-05-2022 

8. Inkomende post

9. Uitgaande post 

10. Go-church en participatie

11. Overleg cliëntenraad hoe verder, 31 mei 2022

12. Ongevraagd advies gelden Nissewaard

13. Advies pilot OV

14. Monitoringsdocument

15. Nieuwsbrief

16. Werkgroep Versterken structuur voor vroeg signalering                         

17. Vanuit de werkgroepen.  

18. Sollicitatie commissie, vacatures

19. Afscheid Conny van den Boogerd

20. Afscheid Marissa Tanis                    

21. Rondvraag

22. Sluiting

Vacature: Houd de website van de ASDGO in de gaten.

Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuwe leden voor onze raad.

Nieuwsgierig of meer vragen? Neem contact op met de sollicitatiecommissie; Marjolein@asdgo.nl of bezoek de openbare vergadering.



« Terug naar nieuws