ANWB AutoMaatje op Goeree-Overflakkee

Middelharnis - Stichting ZIJN start maandag 2 september om 11.15 uur met een feestelijke eerste rit in het Diekhuus in Middelharnis met ANWB AutoMaatje Goeree-Overflakkee. De opening zal gedaan worden door Wethouder Bruggeman.Voor Goeree-Overflakkee een nieuwe aanpak waarbij vrijwilligers met hun eigen auto minder mobiele buurtgenoten terugbrengen in de maatschappij. 

Ruim 1.000.000 mensen raken steeds meer geïsoleerd van de buitenwereld omdat hun mogelijkheden om naar buiten te gaan, bijvoorbeeld door leeftijd of gezondheid, steeds beperkter worden. Zelf met de auto rijden zit er vaak niet meer in en steeds een beroep doen op de naasten is moeilijk. Bij ANWB AutoMaatje vervoeren plaatsgenoten met hun eigen auto minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Door ANWB AutoMaatje Goeree-Overflakkee toe te voegen aan het bestaande plaatselijke vervoersnetwerk kunnen ook de minder mobiele mensen weer deel uit gaan maken van het sociale en maatschappelijke leven. Dit kan zijn naar de kapper, de huisarts, het ziekenhuis, maar ook weer lekker op de koffie bij een vriendin.

ANWB AutoMaatje Goeree-Overflakkee 

ANWB AutoMaatje Goeree-Overflakkee is een samenwerking tussen gemeente Goeree-Overflakkee,

Stichting ZIJN, de ANWB en veel enthousiaste vrijwilligers. ANWB AutoMaatje is opgericht in december 2016 en is op dit moment actief in 46 gemeenten in Nederland. Eind 2019 zullen we landelijk op meer dan 75 gemeenten actief zijn met ANWB AutoMaatje.

Hoe werkt het?

Wie gebruik wil maken van ANWB AutoMaatje Goeree-Overflakkee belt uiterlijk twee werkdagen van tevoren met ANWB AutoMaatje Goeree-Overflakkee via nummer 06 868 905 06. De medewerker van Stichting ZIJN koppelt de deelnemer aan een van de beschikbare vrijwilligers bij hen in de buurt en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De deelnemer rekent na afloop contant af met de vrijwilliger op basis van de gereden kilometers. Hiervoor wordt 30 cent per kilometer gerekend.

Vrijwilliger of deelnemer worden?

Inwoners van Goeree-Overflakkee die graag deelnemer of vrijwilliger willen worden bij ANWB AutoMaatje Goeree-Overflakkee kunnen contact opnemen met Tanja Nieuwpoort, 06 868 905 06 of via automaatje@zijngo.nl

Meer informatie kunt u vinden via onderstaande links:

www.anwb.nl/automaatje - www.zijngo.nl/automaatje-go« Terug naar nieuws