Gastspreker 14 mei a.s. tijdens de openbare vergadering

Gastspreker 14 mei a.s. tijdens de openbare vergadering, mevrouw de Frel, bewindvoerder Zekere Zaak. 

Schulden en dan?

Zelf je administratie niet meer kunnen doen?

Als dit de vragen zijn waar jij mee te maken hebt voor jezelf of voor je klant dan is het interessant om te kijken of de volgende middelen kunnen  helpen.

Ondersteuning bij je geldzaken

Ondersteuning kan op verschillende manieren, een lichte maatregel zoals budgetcoaching of een zwaardere middel zoals bewindvoering. Het verschil wordt tijdens de presentatie uitgelegd.

Schulden

Als je schulden hebt dan is dat vaak iets waarover je niet praat. Want het lukt je wel om dit weer op te lossen of het komt straks allemaal wel goed als ik straks weer een baan heb.

Toch blijkt dat eerder hulp vragen van groot belang is omdat kleine schulden vaak resulteren in een grote schuld waar je zonder hulp niet uitkomt.

We praten er ook niet graag over, het is namelijk niet zo leuk om je schulden met andere te bespreken. Het bespreken met je huisarts bijvoorbeeld of iemand van de gemeente zal opluchting geven want er is hulp. Veel mensen hebben schulden (in meer of mindere mate) en er zijn genoeg instanties die kunnen helpen.

Schuldhulpverlening

Als u zich heeft gemeld bij bijvoorbeeld de gemeente met uw schulden zullen zij u gaan helpen. Een aantal gesprekken zullen plaatsvinden en daarna wordt geprobeerd om een regeling te treffen met de schuldeisers.

Hiertoe bestaan verschillende mogelijkheden. Deze worden tijdens de presentatie op 14 mei besproken.

Graag Tot Dan!

Team 

ZekereZaak« Terug naar nieuws