Openbare vergadering ASDGO

Datum:02 november 2021 19:30 uur
Locatie:Het Rondeel te Middelharnis

1. Opening

2. Gastspreker: de heer C. van Nimwegen, gemeente Goeree-Overflakkee

Gastspreker Conrad van Nimwegen:

In juli 2022 treedt de Omgevingswet in werking en deze wet is een bundeling van 26 wetten en regels over ruimtelijke ordening, wonen, infrastructuur, milieu, water en natuur. Deze samenhangende benadering moet leiden tot een goede en duurzame fysieke leefomgeving.

Onderdeel van deze wet is de zogenaamde omgevingsvisie. De Nationale Omgevingsvisie (NOVI) geeft een langetermijnvisie op de toekomst en ontwikkeling van de leefomgeving in Nederland. In juni 2019 is het Ontwerp voor de Nationale Omgevingsvisie gepresenteerd. Hieruit blijkt dat er vier prioriteiten zijn waar de NOVI zich op richt: ruimte voor klimaatadaptie en energietransitie, duurzaam economisch groeipotentieel, sterke en gezonde steden en regio’s en toekomstbestendige ontwikkeling van het landelijk gebied.

Ook de gemeenten en provincies moeten een omgevingsvisie opstellen. Deze avond zullen we naast een toelichting over de omgevingswet zelf ook een presentatie geven over de stand van zaken van de omgevingsvisie op Goeree – Overflakkee.

3. Vaststelling agenda

4. Mededelingen  

5. Inkomende post  

6. Uitgaande post  

7. Verslag openbare vergadering ASDGO d.d. 28-09-2021

8. Verslag DB d.d. 13-10-20218. Verslag TO d.d. 27-10-2021

9. Monitorings- en planningsdocument

10. Werving voorzitter

11. Verordening ASDGO

12. Huishoudelijk reglement ASDGO

13. Vrijwilligers vergoeding ASDGO

14. Onderwerpen voor de klankbordgroep Sociaal Domein  

15. Scholing en presentaties

16. Vanuit de werkgroepen

17. Rondvraag

18. Sluiting

Wij nodigen u van harte uit om aan te sluiten, mee te denken en inbreng te hebben. Wanneer u digitaal  wilt deelnemen, behoort dit tot de mogelijkheid. U kunt u aanmelden door een mail te sturen naar info@asdgo.nl met uw naam en e-mailadres.

 



« Terug naar agenda