Jaarplan 2022 van de Adviesraad Sociaal Domein Goeree-Overflakkee

Voorwoord

Regeren is vooruitzien. Adviseren is terug kijken en in de toekomst kijken. Als je lang in de Adviesraad zit zie je sommige nota ’s in een vernieuwde versie terugkomen. Het is vooral verstandig even te kijken wat je vier jaar geleden hebt geadviseerd, hoeveel ervan is verwezenlijkt en wat beslist had moeten gebeuren. Adviseren is daarmee beslist geen statisch gebeuren. Iedere periode heeft haar eigen dynamiek. Voor een Adviesraad is het erg belangrijk om op de juiste manier daarop te kunnen inspelen. Daarom is een jaarplan nooit een statisch fenomeen. Het is natuurlijke wel enorm belangrijk om samen de stip op de horizon te zien, zeker in deze tijd waar heel veel verandert, want niet iedere verandering is een verbetering.

Daarnaast wordt het steeds problematischer om burgers te vinden die hun inspiratie halen uit het kunnen adviseren om daarmee de samenleving te dienen. Het vraagt van Adviesraadsleden een continue oriëntatie op wat speelt in de gemeente. Cliëntenraden hebben steeds meer moeite om de bemensing rond te krijgen waardoor de continuïteit in gevaar komt. Gecombineerd vraagt dit ook om een heroriëntatie van het takenpakket van adviesraadsleden, zodat alle onderdelen van de eilandelijke samenleving binnen het Sociale Domein in beeld blijven. Tegelijk willen we zeker in 2022 actief mee kunnen denken op die gebieden van wonen die grote raakvlakken hebben met het Sociaal Domein. Het ligt altijd dichterbij dan men zich realiseert, kleine zaken zijn vaak heel belangrijk en expertise hebben we.

Ergo, het wordt weer spannend hoeveel we van onze doelen kunnen realiseren, maar met enthousiasme, gedrevenheid en kennis gaan we weer adviezen geven, proberen de mening van de burgers te weerspiegelen en het contact met hen ook in 2022 weer nieuwe impulsen geven

Voorzitter Cor Hameeteman

Meer lezen over ons jaarplan klik dan hier



« Terug naar nieuws