Gastsprekers in de ASDGO-vergadering van 10 december

We kunnen niet zonder de Voedselbank

Stichting Steunpunt Voedselbank Goeree Overflakkee is opgericht op 18 juli 2006 en staat ingeschreven bij de Kamer Van Koophandel. Wij zijn aangesloten bij Voedselbanken Nederland.

Onze doelstelling is om medeburgers op Goeree Overflakkee die door omstandigheden  niet in staat zijn om zichzelf en hun huisgenoten van voldoende voedsel te voorzien tijdelijk te ondersteunen.

Oorzaken die geleid hebben tot die situatie spelen geen rol bij de vaststelling of iemand recht heeft op een voedselpakket. Hiervoor gelden criteria die worden vastgesteld door Voedselbanken Nederland.

De inhoud van de voedselpakketten wordt gedoneerd door winkeliers, bakkers, bedrijven, boeren en particulieren. Ook houden diverse kerken inzamelingen.

Bij de Voedselbank zijn 70 tot 80 vrijwilligers actief om iedere week ongeveer 80 pakketten te vullen. Dit gebeurt allemaal in ons magazijn waar ook iedere donderdagavond de pakketten door de cliënten worden opgehaald.

Nella van der Sluijs en Marijke Sies komen namens de Voedselbank hierover een presentatie geven.

Het Kindpakket

Lekker sporten of je huiswerk maken achter de computer, mee op schoolreisje of een nieuwe jas, het lijkt allemaal heel normaal. Voor kinderen uit gezinnen met een lager inkomen is dit echter niet vanzelfsprekend. Met het kindpakket krijgen deze kinderen toch de kans om mee te doen.

De gemeente Goeree-Overflakkee helpt gezinnen met een laag inkomen met het kindpakket. Het kindpakket is een verzameling van verschillende regelingen die ervoor zorgen dat elk kind mee kan doen in de maatschappij. Lokale winkels, hulporganisaties, stichtingen, scholen en (sport)verenigingen hebben daarin een belangrijke rol. Ginny van Oudenaren komt namens de gemeente een presentatie geven over de doelstellingen, het bereik van de doelgroep, gebruik door de doelgroep en communicatie om de rest van de doelgroep te bereiken.

 

 « Terug naar nieuws